Oldal kiválasztása

Domonyvölgyi szállás

Domony fekvését illetően kitűnő helyzetben van, hiszen Budapesthez az egyik legközelebb álló kistelepülésről van szó. A település óriási fejlődésen ment át az utóbbi másfél évtizedben, nyugodtan mondhatjuk, hogy felvirágzott. 

Domony az M3-as autópálya mentén nyúlik el, de vonattal is jól megközelíthető. A településnek közös vasútállomása van Ikladdal. Vonattal az Aszód-Galgamácsa-Vácrátót és az Aszód- Balassagyarmat- Ipolytarnóc vonalon található.

A település nevét először 1284-ben említette oklevél, melyben Tas határosaként jegyzik. Később 1378-ban Domonyi Péter fiának birtokaként említik, majd 1406-ban a falut Zsigmond király Egervári Mihálynak és Rudványi Lukácsnak adományozta. A török megszállás idején elpusztult a település. 1695 környékén telepítettek ide evangélikus szlovákokat, majd ennek hatására a magyar katolikusok is beköltöztek később. 1910-ben 1296 lakosából 1155 magyar, 132 szlovák volt.

Domony község alig több, mint 2000 lakosával gyönyörű ugyanakkor eldugott helyen található. A környék fő turistalátványossága, a Domonyvölgyi-tó, aminek partjára egy kifejezetten kellemes strand épült, már-már tengerparti érzést kölcsönöz az ott kikapcsolódni vágyóknak.

A másik nagy attrakció minden bizonnyal a Lázár Lovaspark, ami szintén dinamikus fejlődésnek indult az utóbbi időkben. A park tulajdonosai, valamint a Szabadidőpark és strand szomszédságába költöző tulajdonos, úgy döntöttek, hogy a szomszédos gazdával nem rendelkező területen kialakítanak egy szabadidő parkot. Ennek köszönhetően született meg a D-Beach, 2005 tavaszán. A bérlők mertek nagyot álmodni, ennek megfelelően úgy határoztak, hogy kialakítanak egy kulturált natúr parkot, melyet egy nagy területű homokos plázzsal áll környékbeliek rendelkezésére. Itt egyébként akár országos sportrendezvények is lebonyolíthatóak. A következőkben tovább fejlesztenék a szóban forgó nyaralóhelyet pl. egy színpad kialakításával, ami platformot nyújthatna nyári rendezvényeknek, koncertsorozatoknak.

A szomszédos Lázár Lovaspark és a D-Beach kooperációjának köszönhetően tovább bővülnek a lehetőségek. Az ország egyik legnagyobb lovas és fogathajtó központjának tekinthető a Lázár Lovaspark. A közeli, valamikor katonai gyakorlópályán pedig lehetőségünk van offroad és quad versenyeket is megnézni.

Ha úgy érzed, hogy elég a napozásból, akkor sincs ok a csüggedésre, hiszen számos egyéb lehetőséget is biztosítanak a kikapcsolódásra. A tó alkalmas a horgászni vágyóknak, de ezen kívül extrémebb programként akár választhatod a quadozást is. A Babatvölgy ezeken kívül még lovardával, valamint vadászházzal várja a vendégeket. Ha módodban áll érdemes Domony településére is időt szentelni, hiszen hagyományörző, hangulatos házakat rejtenek utcái. Emellett azonban a díszes főúri épületek sem ritkák. Itt található a barokk stílusban épült Ónody-kúria, valamint a klasszicista Domonyi villa is, ami ma szociális otthonként tesz szolgálatot a település számára. A hajdanán Both-Baghy család házaként szolgáló épület, ma polgármesteri hivatalként funkcionál.

A szálláslehetőségek a környéken elég korlátozottak, ezért érdemes szemfülesnek lenni, hogy a legkényelmesebb helyszínre tudjunk lecsapni. Domonyban csak néhány magánkézben üzemeltetett lehetőséget találni, bár azok pont emiatt kedvező árfekvést tartanak egész évben. A tágabb környéken már gyönyörű környezetben és fantasztikusan felszerelt üdülőket is találtunk. Érdemes ezért a környező településeken is szétnézni, példázl Gödöllőn, mivel ott már jóval több ajánlatot találunk.

A környék szállásainak ára  2 főnek, 2 éjszakára vetítve 28 ezer forinttól 500 ezer forintig is elmehet, szóval tényleg mindenki megtalálhatja a számításait itt. Volt főúri kastélytól elkezdve kis falusi házig bármit tudnak a látogatók bérelni.

Érdemes egyébként minél hamarabb szállást foglalni, ha ide vagy a környékre tervezzük a kikapcsolódást, mivel Budapest közelségéből fakadóan nagyon hamar elkapkodják a helyeket a szezon beindulása után. Ettől függetlenül a szállás  kiválasztásánál mindig igyekezzünk körültekintőek lenni- Ha fontos a hajszárító, mikrohullámú sütő, vagy bármilyen apróságra, aminek hiánya kellemetlenül érinthet minket, nem érdemes ezeken spórolni.

Járjuk jól körül a szemünkkel a szállást, hogy tényleg abba a körülménybe érkezzünk, amit elképzeltünk hiszen a nyaralás nem a komfortzónából való kilépés ideje!

domonyvölgyi szállás
domonyvölgyi szállás
domonyvölgyi szállás
domonyvölgyi szállás
domonyvölgyi szállás